Malberg en omgeving

Malberg ligt in het mysterieuze Kylltal, in het gebied Eifelkreis Bitburg/Prüm. Malberg ligt op 1,5 uur rijden van Maastricht.

In Malberg op 50 meter lopen van de vakantiewoningen zit een winkeltje voor verse broodjes en lekkere taarten. Deze Dorfladen Heidi is open van dinsdag t/m zaterdag.

Malberg, een klein dorp gelegen aan de Kyll, staat vooral bekend om het prachtige "Sloß Malberg" dat neerkijkt op het dorp. Het slot is te bezoeken en er worden rondleidingen gegeven. Tevens is er een leuk café voor koffie, thee en heerlijke taartjes. De omringende bossen hebben mooie wandelroutes die tot hoogtes leiden om het dorp en het slot mooi van bovenaf te zien.

Het openluchtzwembad in Kyllburg biedt verschillende baden en een hele grote ligweide, te midden in de natuur. Tevens zit er in Kyllburg (op 1 km met de auto) een grotere Lidl supermarkt.

Restaurants in de omgeving: In Malberg zit Eifelhotel Malberg met een prima restaurant met eenvoudige kaart.In Kyllburg zitten 2 restaurants, 1 Italiaan en 1 Duitse keuken in Gasthaus zur Post. Beiden zijn lekker en gezellig. 

In Bitburg zitten meerdere leuke en goede restaurants en de bierbrouwerij van Bitburger,

Het gezellige en historische dorp Dudeldorf biedt een aantal goede restaurants.

Steden in de omgeving zijn Bitburg, Gerolstein, Daun, Tier en Luxemburg (1 uur).

Het Kylltal kenmerkt zich door beekdalen, hoogveengebieden, dichte bossen met prachtig uitgestippelde wandelpaden en pittoreske dorpjes.

Dit deel van de Eifel, de Südeifel, biedt veel verschillende mogelijkheden, voor een zeer complete vakantie.